La Petite France

La Petite France

Milovníci francouzské gastronomie Jan Ivanco a Filip Nyklíček založili tuto pekárnu v dubnu 2011. Tito majitelé jezdili po Francii po vinařstvích, degustovali víno i sýry až si jednou uvědomili, že právě chléb je základem života a začali čerpat první zkušenosti od místních pekařů. Klíčoví pracovníci v pekárně La Petite France byli zaškolení ve Francii, v oblasti Alsasko. Motto této pekárny? :) 

Chtěli bychom změnit gastronomickou kulturu v naší zemi – žijeme v příliš uspěchané době a jídlo by mělo být pro nás všechny časem zastavení a prožitkem, žitím v přítomnosti. Syndrom nervosního životního stylu vytváří zbytečný stress – a přepracovanost není zdravá. Stejně tak brojíme proti tendencím „zlevnit“ výrobu pečiva tím, že se pečivo tzv. recykluje, tedy se ztvrdlé pečivo ze supermarketů vrací do výroby a to znamená přítomnost toxinů a plísní v pečivu – poznáte to snadno, pečivo se při konzumaci rozpadá. My preferujeme vždy čerstvé a nerozmražené pečivo bez polotovarů  – jde nám o zdraví našich zákazníků.