Farma Hyršov

Farma Hyršov

Na naší farmě na šumavském Hyršově chováme skot plemene Aberdeen Angus. Vyzrálé hovězí maso  z tohoto masného plemene je typické svou křehkostí, šťavnatostí a specifickou chutí, která se dlouhým zráním na sucho ještě více rozvine. Dodáváme maso s označením "MLADÝ BÝK"- stáří kusu do 24 měsíců   a " BÝK " nad 24 měsíců. Stáří poraženého zvířete je vždy uvedeno na etiketě a číslo ušní známky také. Je možné si následně vše ověřit. Stejně tak uvádíme dobu zrání.

Maso je výborné nejen k  přípravě steaků, ale i ostatních jídel, které známe a všem nám chutnají. Každý si jistě najde to své oblíbené.Specializujeme se pouze na maso vyzrálé, po porážce necháváme maso minimálně 4 týdny v chladícím boxu za stále monitorované teploty zrát  - jedná se o suché zrání ve visu.

Tímto procesem maso získává specifické vlastnosti, které oceníte Vy při přípravě pokrmů z tohoto masa a jeho konzumaci, maso je křehčí a velkým překvapením možná pro některé z Vás bude i výrazné zkrácení doby přípravy u různých pokrmů, než jste možná dosud byli zvyklí.