Čokoládovna Troubelice

Čokoládovna Troubelice

Rodinná výrobna čokolády se nachází v Troubelicích na Moravě v areálu bývalého statku, který byl zrekonstruován v původním „duchu“. Z bývalé hospodářské budovy je dnes výrobna čokolády, balírna a sklad. Naším cílem bylo zachovat původní ráz celého statku v souladu s okolím.

Něco málo z „historie“

Myšlenka o výrobě čokolády se zrodila v roce 2002, s nápadem přišel František Bačík st. Pozornost jsme zaměřili na český „čoko“ trh a začali poznávat různé druhy čokolád a jejich kvalitu. Rozhodli jsme se, že zkusíme vyrobit čokoládu z kvalitních surovin bez použití jiných rostlinných olejů než je kakaové máslo, bez přídavných látek, bílého cukru a lecitinu. První dovoz kakaových produktů jsme uskutečnili v roce 2010.

První tabulka troubelické čokolády spatřila svět v roce 2013. Receptury na čokolády vznikaly dlouhodobým zkoumáním poměrů jednotlivých ingrediencí, než jsme se dopracovali k jejich konečné podobě. Všechny obalové materiály nakupujeme od českých výrobců. Snažíme se, aby naše čokoláda byla 100% česká výroba tzn. návrh obalu, výroba obalu, výroba čokolády a zabalení.

O čokoládě          

Čokoláda z Troubelic je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál. K výrobě používáme kakaové boby, kakaovou hmotu, kakaové máslo a panelu. Do mléčných a bílých čokolád přidáváme sušené mléko. Naše výrobky neobsahují látky určené k aromatizaci, lecitin ani rostlinné oleje (vyjma kakaového másla). Čokolády jsou slazeny panelou, ztuhlou šťávou z cukrové třtiny,která je zdravou variantou slazení. Dnes máme v nabídce několik druhů čokolád – bílé, mléčné,hořké a 100%. V naší nabídce najdete i dárkové balení čokolád, čokolády s reliéfem, čokolády se sušeným ovocem a ořechy.

Původ kakaových bobů

Všechny použité kakaové produkty a panela pochází z Ekvádoru, rovníkové země Jižní Ameriky.Ekvádorské kakaové boby patří k nejkvalitnějším a nejznámějším na světě pro své výjimečné aroma a chuť. Naše dodavatele si pečlivě vybíráme, osobně dohlížíme na sklizeň, následný nákup surovin, nakládku zboží v Ekvádoru a vykládku v České republice. V každé tabulce naší čokolády můžete ochutnat něco z této vzdálené, rozmanité a exotické země.