CELOZRNNÉ JOGURTOVÉ VAFLE

CELOZRNNÉ JOGURTOVÉ VAFLE
4 porce
30 min

INGREDIENCE

  • 300 g Skyru (nebo řeckého jogurtu)
  • 200 g celozrnné špaldové mouky
  • 2 vejce
  • 60 ml javorového sirupu
  • 100 g rozpuštěného vlažného másla
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • ½ lžičky skořice
  • ½ lžičky kardamomu
  • špetka soli
  • ½ lžičky sody na pečení
  • 2 lžičky kypřícího prášku z vinného kamene
  • 1,5 lžíce kukuřičného škrobu
  • šťáva z 1 pomeranče
  • javorový sirup na přelití
  • šťáva z ½ poloviny pomeranče
  • pekanové ořechy
  • kosové plátky
  • pomeranč na dozdobení

 

POSTUP

V jedné míse prošleháme jogurt spolu s vejci, javorovým sirupem, šťávou z 1 pomeranče, vanilkovým extraktem, skořicí, kardamomem a špetkou soli.

Ve druhé míse smícháme suché ingredience – mouku, kukuřičný škrob, prášek do pečiva a sodu. Sypkou směs postupně přisypeme k jogurtové směsi a nakonec vmícháme máslo. Vznikne nám hustší těsto.

Vaflovač zapneme a rozehřejeme na vysoký výkon anebo podle pokynů výrobce. Jakmile jsou plotýnky nahřáté, vymažeme je lehce tukem (máslem nebo sprejem na vymazávání). Na každou plotýnku naneseme část těsta – těsta nepoužíváme hodně, aby nevyteklo, protože hotová vafle bude větší.

Nejlepší jsou vafle ještě teplé. 

 

K dozdobení:

Z půlky pomeranče vymačkáme šťávu a smícháme ji s javorovým sirupem. 

Kokosové plátky orestujeme nasucho, pomeranč oloupeme nebo kůru odkrojíme a nakrájíme na plátky.

Vafle posypeme ořechy, kokosem, dozdobíme pomerančem a vše přelijeme sirupem.

 

Připravila Alenka z Mon Café Blog

Líbí se vám recept?

Produkty z receptu