Krutí satay

Krutí satay
4 porce
30 min

INGREDIENCE - NA MARINÁDU

  • půlka čerstvé chilli papričky

  • stroužek česneku

  • 2 lžíce arašídového másla

  • lžíce sojové omáčky

  • 2cm čerstvého zázvoru

  • šťáva z limetky

  • hrst čerstvého koriandru

  • 0,5kg krutích prsou

INGREDIENCE - NA ARAŠÍDOVOU OMÁČKU

  • 2 stroužky česneku

  • 2 lžíce arašídového másla

  • 300ml kokosového mléka

  • lžíce sojové omáčky

  • lžíce medu

  • 2 lžíce rybí omáčky

  • lžička čerstvého zázvoru

  • šťáva z půlky limetky

  • sůl

 

Maso nakrajíme na kostky o velikosti 2cm. Špejle namočíme aspoň na půl hodiny do studené vody. Veškeré suroviny na marinádu dáme do mixéru a rozmixujeme na kaši. Krutí maso promícháme s marinádou a necháme odležet aspoň půl hodiny v ledničce, poté napichujeme na špízy. Špízy opékáme na grilu zhruba 6-8 minut, nebo je můžete upéct v troubě.

Česnek prolisujeme a zázvor nastrouháme a spolu s ostatními surovinami dáme do rendlíku a přivedeme k varu a kratce povaříme, nakonec dochutíme šťávou z limetky, popřípadně solí.

Podáváme s rýží.

Připravila Inna z blogu Garden and Kitchen

Líbí se vám recept?

Produkty z receptu