Hurá, zprovoznili jsme doobjednávky! Více >

Cena a čas
Načítání výsledků
Načítání výsledků
0
0 Kč
Odepnout
3 3

MAKOVÁ BÁBOVKA S RICOTTOU


60 minut
30.11.-0001
8 porcí
MAKOVÁ BÁBOVKA S RICOTTOU

Ingredience


INGREDIENCE

  • 2,5 hrnku hladké špaldové mouky
  • 1 hrnek třtinového cukru
  • 1 hrnek mléka
  • 0,5 hrnku rozpuštěného másla
  • 2 vejce
  • 1 prášek do pečiva s vinným kamenem
  • 200 g ricotty
  • 4 lžíce nemletého máku

POLEVA

  • 100 g lyofilizovaných malin
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 3 lžíce horké vody
     

 

Nakoupit produkty z receptu

Příprava

POSTUP
Do mísy robota prosejeme mouku, přidáme cukr, prášek do pečiva a mák. Promícháme a přidáme zbytek surovin – máslo, vejce, mléko a ricottu. Vše promícháme, aby vzniklo husté, ale tekuté těsto.

Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou (pokud používáte nepřilnavou formu, stačí vymazat máslem. Vlijeme těsto a vložíme do trouby předehřáté na 165°C. Pečeme cca 40 – 50 minut. Vyzkoušíme špejlí, jestli je bábovka hotová.

Vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Po vychladnutí vyklopíme z formy a polijeme polevou.

 

POLEVA

Lyofilizované maliny rozemeleme na prášek. Smícháme s moučkovým cukrem. Postupně přiléváme horkou vodu a mícháme, dokud nebudeme mít polevu požadované konzistence.

 

Připravila Alenka z Moncafeblog

Přidat do oblíbených

Produkty z receptu

Vejce M - 10 ks
TIP
69 Kč
Cena včetně DPH
bio české chovy,  mléko pasterované plnotučné
BIO
Doporučujeme
46 Kč
Cena včetně DPH
Mléko plnotučné - 1 litr
139 Kč
Cena včetně DPH