MAKOVÁ BÁBOVKA S RICOTTOU

MAKOVÁ BÁBOVKA S RICOTTOU
8 porce
60 min

INGREDIENCE

  • 2,5 hrnku hladké špaldové mouky
  • 1 hrnek třtinového cukru
  • 1 hrnek mléka
  • 0,5 hrnku rozpuštěného másla
  • 2 vejce
  • 1 prášek do pečiva s vinným kamenem
  • 200 g ricotty
  • 4 lžíce nemletého máku

POLEVA

  • 100 g lyofilizovaných malin
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 3 lžíce horké vody
     

 

POSTUP
Do mísy robota prosejeme mouku, přidáme cukr, prášek do pečiva a mák. Promícháme a přidáme zbytek surovin – máslo, vejce, mléko a ricottu. Vše promícháme, aby vzniklo husté, ale tekuté těsto.

Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou (pokud používáte nepřilnavou formu, stačí vymazat máslem. Vlijeme těsto a vložíme do trouby předehřáté na 165°C. Pečeme cca 40 – 50 minut. Vyzkoušíme špejlí, jestli je bábovka hotová.

Vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Po vychladnutí vyklopíme z formy a polijeme polevou.

 

POLEVA

Lyofilizované maliny rozemeleme na prášek. Smícháme s moučkovým cukrem. Postupně přiléváme horkou vodu a mícháme, dokud nebudeme mít polevu požadované konzistence.

 

Připravila Alenka z Moncafeblog

Líbí se vám recept?

Produkty z receptu