Pečená krkovice s brambory

Pečená krkovice s brambory
3 porce
60 min

INGREDIENCE:

  • 1 kg brambor
  • 0,5 kg krkovice
  • 5 středních cibulí
  • 2 stroužky česneku

 

  • 6 lístků šalvěje
  • 6 snítků rozmarýnu
  • máslo
  • sůl, pepř

 

Zima je jako stvořená na přípravu pečeného masa a hlavně brambor. Nevím, jak to máte vy, ale já si takováto jídle užívám nejvíce v zimní období. Jakmile začne foukat vítr, stupně jdou dolu, tak vyhledávám pečené maso. Věrné maso, se kterým není moc práce a je stále šťavnaté je krkovice. Takže pokud budete chtít uvařit oběd téměř bez práce, zkuste rozhodně tento recept.

 

Postup:

Umyjeme si brambory. Poté je nakrájíme na cca 0,5 cm tlusté plátky. Naskládáme je do pekáčku. Připravíme si maso. Já kupuji toto Přeštické. Má úžasnou vůni i barvu. Nakrájíme ho na 2 cm tlusté plátky. A poklademe je na brambory. Oloupeme si cibuli a nakrájíme na půlkolečka. A poklademe na maso. A také si připravíme dva stroužky česneku. Ty také oloupeme a nakrájíme na plátky a poklademe na maso. Opepříme. Osolíme. Přidáme lístky šalvěje. 3 kousky másla. A zalijeme 1 dcl vody. Pečeme na 170 stupňů cca 30 minut. Dokud nejsou brambory měkké. Podáváme s hořčicí nebo třeba okurkovým salátem.

Přejeme dobrou chuť! :) 

Připravila pro Svět bedýnek Káťa z foodblogu Smoothcooking

Líbí se vám recept?

Produkty z receptu