REBARBOROVÝ CLAFOUTIS

REBARBOROVÝ CLAFOUTIS
4 porce
40 min

INGREDIENCE

4-6 stonků rebarbory

2 lžíce třtinového cukru

1 vanilkový lusk

50 g mandlové mouky

2 lžíce hladké špaldové mouky

80 g krupicového cukru

2 vejce

2 žloutky

200 ml smetany ke šlehání 40 %

100 ml mléka

máslo na vymazání formy

 

POSTUP

Troubu předehřejeme na 190 °C. (budeme péct zprudka, aby se povrch zkaramelizoval).

Stonky rebarbory omyjeme a nakrájíme na kousky. Zapékací formu (nebo mističky) vymažeme máslem. Nakrájenou rebarboru dáme na dno a zasypeme 2 lžícemi cukru.

Mandlovou mouku, špaldovou mouku, zrníčka z vanilkového lusku, cukr, vejce, žloutky, smetanu a mléko smícháme a připravíme hladké těsto. Směsí přelijeme rebarboru. 

Pečeme 30 – 40 minut (záleží na formě) – při pečení neotvíráme troubu, aby se těsto nespadlo. Clafoutis by měl být zkaramelizovaný a nadýchaný. Při podávání jej můžeme lehce poprášit moučkovým cukrem.

 

Připravila Alenka z foodblogu Moncafe Blog

Líbí se vám recept?

Produkty z receptu