Batáty s uzeným masem a čedarem

Batáty s uzeným masem a čedarem
4 porce
40 min

INGREDIENCE:

  • 1 kg batátů
  • 2 cibule
  • 200 g uzeného nebo slaniny
  • 50 g čedaru 
  • 1 kelímek zakysané smetany

 

  • chilli
  • jarní cibulka
  • sůl, pepř, olivový olej

 

Abych pravdu řekla, tak batátům jsem propadla až nedávno. Ale o to intenzivněji je připravuji.Abych vám pravdu řekla, tak porci asi pro 4 lidi jsme byli schopní sníst na posezení. Bylo to něco naprosto dokonalého, že se tento recept zapsal do naší rodinné kuchařky a my si ho děláme hodně často. Vlastně pořád. Tak ho pojďte také zkusit...

Postup, aneb jak jsem postupovala já:

Nejprve si rozpálíme troubu na 180 stupňů a umyjeme si batáty. Poté si je nařízneme, ale nerozřízneme. Pokapeme olivovým olejem.  A dáme péct na cca 20 minut. Musí být měkké. Mezitím si pokrájíme uzené na kostičky. Cibuli si pokrájíme na půlkolečka. A orestujeme je spolu s pepřem. Čedar si nastrouháme.  Vytáhneme upečené batáty z trouby. Vidličkou je lehce rozmáčkneme. Naplníme je směsí uzeného a cibulky. Posypeme nastrouhaným čedarem. A dáme zapéct zpět do trouby. Mezitím si pokrájíme čili a jarní cibulku. Vytáhneme batáty z trouby.  Zakápneme zakysanou smetanou, chilli a jarní cibulkou. Dokonalost!

Přejem dobrou chuť! :-) 

Připravila pro Svět bedýnek Káťa z foodblogu Smoothcooking

Líbí se vám recept?

Produkty z receptu