INGREDIENCE:
Abych pravdu řekla, tak batátům jsem propadla až nedávno. Ale o to intenzivněji je připravuji.Abych vám pravdu řekla, tak porci asi pro 4 lidi jsme byli schopní sníst na posezení. Bylo to něco naprosto dokonalého, že se tento recept zapsal do naší rodinné kuchařky a my si ho děláme hodně často. Vlastně pořád. Tak ho pojďte také zkusit...
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si rozpálíme troubu na 180 stupňů a umyjeme si batáty. Poté si je nařízneme, ale nerozřízneme. Pokapeme olivovým olejem. A dáme péct na cca 20 minut. Musí být měkké. Mezitím si pokrájíme uzené na kostičky. Cibuli si pokrájíme na půlkolečka. A orestujeme je spolu s pepřem. Čedar si nastrouháme. Vytáhneme upečené batáty z trouby. Vidličkou je lehce rozmáčkneme. Naplníme je směsí uzeného a cibulky. Posypeme nastrouhaným čedarem. A dáme zapéct zpět do trouby. Mezitím si pokrájíme čili a jarní cibulku. Vytáhneme batáty z trouby. Zakápneme zakysanou smetanou, chilli a jarní cibulkou. Dokonalost!
Přejem dobrou chuť! :-)
Připravila pro Svět bedýnek Káťa z foodblogu Smoothcooking
![]() |
Zakysaná… |
37 Kč | |
(Farma Biovavřinec) |
![]() |
Cibulka jarní… |
27 Kč | |
(Italská farma) |
![]() |
Přeštická… |
43 Kč | |
(Oldřich Straka - Certifikovaná BIO jatka) |
Známe se? Přihlašte se, adresu vám nastavíme automaticky.
Jste tu poprvé a rovnou chcete využít slev a výhod bedýnkáře? Zaregistrujte se.
(Nákup vám bude doručen na vaší adresu.)
* Na vaší adresu bohužel ještě nezavážíme vlastními chladícími vozy. Bedýnku vám i tak můžeme doručit pomocí přepravní společnosti. (Nemůžeme vám ale nabídnout chlazené produkty, které by bez patřičných přepravních podmínek nepřežily cestu – maso, mléčné výrobky…)