Bircher Muesli

Bircher Muesli
1 porce
30 min

na muesli

100g jemně mletých vloček 
200 ml mléka (typ mléka záleží na vás – kokosové, mandlové, sójové, klasické kravské..)
100 ml čerstvé pomerančové šťávy
2 lžíce javorového sirupu
2 lžíce chia semínek
šťáva z půlky citrónu
citrónová a pomerančová kůra podle chuti
1/2 nastrouhaného jablka i se slupkou (mám ráda ta zelená kyselá)

 

na servírování

ovoce podle chuti
granola (ideálně domácí)
čerstvá máta
javorový sirup

 

 

postup

 

Je to vlastně strašně jednoduché. V misce jsem smíchala vločky s mlékem, čerstvou pomerančovou šťávou, citrónovou šťávou, s chia semínkama a javorovým sirupem. Podle chuti jsem pak nastrouhala taky trošku citrónové a pomerančové kůry (kůru pořádně umyjte, pokud nemáte BIO). Všechno jsem promíchala, zakryla, aby to nenačichlo jiným jídlem a nechala uležet přes noc v lednici. Ráno jsem kaši promíchala a nastrouhala do ní ještě půlku jablka nahrubo. Případně můžete lehce naředit mlékem, pokud je směs na vás moc hustá. Taky případně můžete ještě dosladit sirupem.

Na závěr jsem kaši dozdobila ovocem, granolou a čerstvě nasekanou mátou.

Tak šup do kuchyně.

 

Recept pro Vás připravila Kačí z My Cooking Diary https://www.mycookingdiary.cz/recept/bircher-muesli/

Líbí se vám recept?

Produkty z receptu