INGREDIENCE:
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Rozpálíme si troubu na 220 stupňů.
Brambory si v půlce nařízneme nožem, ale bacha, ať se nerozkrojí úplně. A dáme péct cca na 30-50 minut. Dle velikosti brambor. Musí být měkké, opečené a připravené ke konzumaci.
Mezitím si v misce smícháme brynzu nebo tvrdý tvaroh. Přidáme bílý jogurt. Ještě přidáme pokrájenou pažitku. Osolíme dle chuti. Bacha brynza je dost slaná. Opepříme.Připravíme si pánev a tu rozpálíme na střední plamen.Pokrájíme si slaninu nebo špek na půl centimetrové kostičky a dáme vypražit. Nepospícháme, musí být krásně křupavé.Upečené brambory se nám rozšklebí a tak je naplníme směsí.Nakonec posypeme vypraženou slaninou nebo špekem. Vypečený tuk si můžeme schovat v lednici na případné smažení cibule u jiného pokrmu. A podáváme...
Přejeme dobrou chuť :)
Připravila pro Svět Bedýnek Katka z foodblogu Smoothcooking
![]() |
Bio selský… |
87 Kč | |
(Mléčná farma Struhy) |
Známe se? Přihlašte se, adresu vám nastavíme automaticky.
Jste tu poprvé a rovnou chcete využít slev a výhod bedýnkáře? Zaregistrujte se.
(Nákup vám bude doručen na vaší adresu.)
* Na vaší adresu bohužel ještě nezavážíme vlastními chladícími vozy. Bedýnku vám i tak můžeme doručit pomocí přepravní společnosti. (Nemůžeme vám ale nabídnout chlazené produkty, které by bez patřičných přepravních podmínek nepřežily cestu – maso, mléčné výrobky…)