bulgurotto

bulgurotto
4 porce
40 min

INGREDIENCE:

  • 300 g bulguru
  • 100 g slunečnicových semínek
  • 1 střední cibule
  • 1 sklenička rajčatového pesta
  • 3 střední mrkve

 

  • 4 řapíky celeru
  • hrst posekané rukoly
  • sklenička černých oliv
  • rukola na ozdobu
  • sůl, pepř, olivový olej

 

Postup, aneb jak jsem postupovala já:

Nejprve si dáme vařit osolený bulgur dle návodu. Já ho vařím v rýžovaru, kde je to téměř bez práce. Na pánvi si orestujeme slunečnicová semínka a dáme stranou. Do pánve přidáme olivový olej a pokrájenou cibuli. Restujeme do zlatova. Přidáme na jemno pokrájenou mrkev a řapíkatý celer. Restujeme cca 5 minut.Nyní smícháme uvařený bulgur se směsí z pánve, přidáme rajčatové pesto a pokrájenou rukolu. Také přidáme rozpůlené olivy a slunečnicová semínka. Promícháme a podáváme. Bulgurotto je výborné i za studena.

Přejeme dobrou chuť :)

Připravila pro Svět Bedýnek Katka z foodblogu smoothcooking

Líbí se vám recept?