Buřtguláš

Buřtguláš
6 porce
45 min

INGREDIENCE:

  • 100 g slaniny
  • 3 větší cibule
  • 3 špekáčky
  • 3-4 lžíce mleté papriky

 

  • 2-3 l vody
  • 500 g brambor
  • 3 stroužky česneku
  • majoránka, sůl, pepř, kmín
  • 3 lžíce hladké mouky

 

Postup aneb jak jsem postupovala já:

Oloupeme cibulku a nakrájíme ji spolu se slaninou a špekáčky na kostičky. Slaninu vložíme do hrnce a pomalu restujeme. Po chvíli nám pustí tuk. Přidáme cibulku a restujeme. Jakmile cibulka začne pomalu zlátnout, tak přidáme pokrájené špekáčky a ještě restujeme. Mezitím si oloupeme brambory a nakrájíme na kostičky.

Jakmile jsou špekáčky s cibulku opečené, tak přidáme mletou papriku a ještě chviličku, tak minutku promícháváme. Rozhodně ne déle a rozhodně ne na vysoký plamen. Paprika má tendenci se spálit a pak by byl celý guláš hořký. Teď vše zalijeme horkou vodou a mícháme, přidáme brambory, majoránku, kmín, sůl, pepř, prolisovaný česnek.

Vše povaříme asi 20 minut, řídíme se brambory. Nesmí být tvrdé, ale ani rozvařené. Mezitím si rozmícháme hladkou mouku se studenou vodou a to do hladka, abychom neměli hrudky a vše nalijeme do hrnce a opět povaříme. Tím zahustíme buřtguláš. Pokud vám nejdou rozmíchat hrudky, tak to do guláše přelijte přes cedník. Lijte to tam pomalu a řiďte se hustotou guláše.

Nyní vše ochutnáme a popřípadě ještě dochutíme solí, pepřem, majoránkou.

A můžeme podávat s čerstvým chlebem, dobrou chuť :)

Líbí se vám recept?

Produkty z receptu