INGREDIENCE:
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Oloupeme cibulku a nakrájíme ji spolu se slaninou a špekáčky na kostičky. Slaninu vložíme do hrnce a pomalu restujeme. Po chvíli nám pustí tuk. Přidáme cibulku a restujeme. Jakmile cibulka začne pomalu zlátnout, tak přidáme pokrájené špekáčky a ještě restujeme. Mezitím si oloupeme brambory a nakrájíme na kostičky.
Jakmile jsou špekáčky s cibulku opečené, tak přidáme mletou papriku a ještě chviličku, tak minutku promícháváme. Rozhodně ne déle a rozhodně ne na vysoký plamen. Paprika má tendenci se spálit a pak by byl celý guláš hořký. Teď vše zalijeme horkou vodou a mícháme, přidáme brambory, majoránku, kmín, sůl, pepř, prolisovaný česnek.
Vše povaříme asi 20 minut, řídíme se brambory. Nesmí být tvrdé, ale ani rozvařené. Mezitím si rozmícháme hladkou mouku se studenou vodou a to do hladka, abychom neměli hrudky a vše nalijeme do hrnce a opět povaříme. Tím zahustíme buřtguláš. Pokud vám nejdou rozmíchat hrudky, tak to do guláše přelijte přes cedník. Lijte to tam pomalu a řiďte se hustotou guláše.
Nyní vše ochutnáme a popřípadě ještě dochutíme solí, pepřem, majoránkou.
A můžeme podávat s čerstvým chlebem, dobrou chuť :)
![]() |
Cibule žlutá |
25 Kč | |
(Farma p. Procházky - IPZ) |
![]() |
Paprika sladká… |
45 Kč | |
(Koření od Antonína) |
![]() |
Přeštická… |
43 Kč | |
(Oldřich Straka - Certifikovaná BIO jatka) |
![]() |
Přeštické… |
106 Kč | |
(Oldřich Straka - Certifikovaná BIO jatka) |
Známe se? Přihlašte se, adresu vám nastavíme automaticky.
Jste tu poprvé a rovnou chcete využít slev a výhod bedýnkáře? Zaregistrujte se.
(Nákup vám bude doručen na vaší adresu.)
* Na vaší adresu bohužel ještě nezavážíme vlastními chladícími vozy. Bedýnku vám i tak můžeme doručit pomocí přepravní společnosti. (Nemůžeme vám ale nabídnout chlazené produkty, které by bez patřičných přepravních podmínek nepřežily cestu – maso, mléčné výrobky…)