INGREDIENCE:
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si dáme vařit čočku dle návodu.Rozehřejeme si pánev. Když je horká, přidáme na ní olivový olej a pokrájenou cibulku na drobno. Restujeme do zlatova.
Poté přidáme na malé kostičky pokrájenou mrkev a řapíkatý celer a opět cca 5 minut restujeme na střední plamen.Dále přidáme prolisované stroužky česneku a restujeme ještě tak 2 minuty. Štiplavost česneku je zde bonusemVypneme plotýnku a přidáme pokrájený balkánský sýr, listy špenátu a pokrájený kadeřávek. Osolíme a opepříme. Celou směs smícháme s čočkou. Přidáme pražená semínka (recept zde).Pro zpestření salátu si k čočce připravíme zastřené vejce a filet ryby.
Připravila pro Svět bedýnek Katka z foodblogu Smoothcooking
![]() |
Mrkev z farmy |
29 Kč | |
(Farma p. Procházky - IPZ) |
|
BIO čočka… |
49 Kč | |
(Country life) |
![]() |
Celer volný |
33 Kč | |
(Farma p. Procházky - IPZ) |
![]() |
BIO cibule |
49 Kč | |
(Titbit) |
Známe se? Přihlašte se, adresu vám nastavíme automaticky.
Jste tu poprvé a rovnou chcete využít slev a výhod bedýnkáře? Zaregistrujte se.
(Nákup vám bude doručen na vaší adresu.)
* Na vaší adresu bohužel ještě nezavážíme vlastními chladícími vozy. Bedýnku vám i tak můžeme doručit pomocí přepravní společnosti. (Nemůžeme vám ale nabídnout chlazené produkty, které by bez patřičných přepravních podmínek nepřežily cestu – maso, mléčné výrobky…)