Ingredience
1 větší máslová dýně
sádlo
1 střední bílá cibule
2 mrkve
2 stonky řapíkatého celer
700g mletého masa
hrst lístků nasekané čerstvé bazalky
3 lístky šalvěje
700 g rajčat
100 ml červeného suchého vína
5 stroužků česneku
sůl
pepř
500 g ricotty
1 vajíčko od šťastné slepičky
hrst nasekané petrželky kudrnky
¼ lžičky muškátového oříšku
¾ hrnku nastrouhaného parmazánu
1 mozzarela
šalvěj na dozdobení
Postup
Cibuli, mrkev a celer nasekáme najemno. Do většího hrnce přidáme sádlo a na středním plameni ho rozehřejeme. Poté přidáme nasekanou zeleninu a necháme 5 minut restovat. Česnek oloupeme, pomocí nože rozmačkáme a necháme alespoň 10 minut „odstát“. Zvýšíme plamen, přidáme mleté maso a restujeme, dokud se maso nezatáhne. Poté přidáme rajčata, červené víno, česnek, bazalku a šalvěj, promícháme, překryjeme pokličkou a necháme na mírném plameni 1,5 – 2hodiny probublávat. Dýni si zatím oloupeme, rozpůlíme, očistíme od semínek a pokusíme se jí nakrájet na co nejslabší plátky. Ricottu vložíme do větší misky, přidáme petrželku, sůl, muškátový oříšek a vejce a vše důkladně promícháme. Troubu předehřejeme na 195°C.
Připravíme si zapékací nádobu. Na dno nejdříve dáme menší množství masové směsi, poté ji poklademe plátky dýně. Následně dýni pomažeme bylinkovou ricottou a posypeme parmazánem. Stejný postup opakujeme, dokud nevyčerpáme všechny ingredience, poslední vrstva by měla být ricottová. Na ricottu poté opět nasypeme parmazán a poklademe ji plátky mozzarelly a lístky šalvěje. Vložíme do trouby a pečeme 35 – 45 minut.
Přejeme Vám doboru chuť :)
Recept pro Vás připravila Janina z foodblogu Cukrfree
![]() |
Cibule žlutá |
19 Kč | |
(Farma p. Procházky - IPZ) |
![]() |
Celer řapíkatý… |
69 Kč | |
(Španělské farmy) |
![]() |
Dýně Máslová |
49 Kč | |
(Španělské farmy) |
![]() |
Přeštické… |
60 Kč | |
(Oldřich Straka - Certifikovaná BIO jatka) |
![]() |
Mleté maso MIX… |
149 Kč | |
(Oldřich Straka - Certifikovaná BIO jatka) |
![]() |
vejce volný… |
60 Kč | |
(Statek Dvořák) |
Známe se? Přihlašte se, adresu vám nastavíme automaticky.
Jste tu poprvé a rovnou chcete využít slev a výhod bedýnkáře? Zaregistrujte se.
(Nákup vám bude doručen na vaší adresu.)
* Na vaší adresu bohužel ještě nezavážíme vlastními chladícími vozy. Bedýnku vám i tak můžeme doručit pomocí přepravní společnosti. (Nemůžeme vám ale nabídnout chlazené produkty, které by bez patřičných přepravních podmínek nepřežily cestu – maso, mléčné výrobky…)