Dýňový krém s granátovým jablkem

Dýňový krém s granátovým jablkem
4 porce
45 min

ingredience

1 menší dýně Hokkaido

1 granátové jablko

1 lžíci kokosového oleje

1 cibuli

1,5 litru zeleninového vývaru

250 ml kokosového mléka

3 lžíce quinoi

2 stroužky česneku

2 cm kořene zázvoru

1 chilli papričku (nemusí být)

příprava

Nejprve si důkladně omyjte dýni, protože ji použijete i se slupkou. Pak ji osušte, rozkrojte na půl, vydlabejte lžící semínka a nakrájejte ji na menší kostky. Pekáček vyložte pečícím papírem, rozložte na něj kostky dýně a pečte je v předehřáté troubě na 200°C cca 20 minut zacáknuté kapkou oleje.

Nakrájejte si cibuli na kostičky, půjde vám lépe sloupnout, rozříznete-li ji na půl a až teprve pak oloupete suchou slupku. Rozdělte si granátové jablko a nachystejte zrníčka.

 

postup

Na kokosovém tuku orestujte cibulku do sklovata, pak ji zasypte skořicí, přidejte na drobno nakrájený zázvor a opékejte ještě tak dlouho než se koření hezky rozvoní. Přidejte pečenou dýni a zalijte ji kokosovým mlékem a vývarem. Přendejte do mixéru se stroužky česneku a všechno rozmixujte do hladka.

Krém vraťte zpět do hrnce a přisypte quinou, kterou cca 10-15 minut vařte, dokud nezměkne. Polévku rozdělte do misek, přidejte pár zrníček granátového jablka, zakápněte kokosovým mlékem a nechte si chutnat.

 

Recept pro vás připravila Jája ze Zásadně zdravě https://www.zasadnezdrave.cz/recepty/dynovy-krem-s-granatovym-jablkem/

 

Líbí se vám recept?

Produkty z receptu