Hummus z pečené dýně

Hummus z pečené dýně
4 porce
20 min

INGREDIENCE:

  • 800 g cizrny i se šťávou (2 plechovky)
  • 200 g pečené dýně hokaido
  • 1 polévková lžíce tahini pasty
  • 2-3 stroužky česneku
  • olivový olej
  • sůl, pepř, čili

Postup, aneb jak jsem postupovala já:

Nejprve si dáme péct dýni. Hokaido se neloupe, takže stačí jí vydlabat, pokrájet na plátky, pokapat olivovým olejem a dát péct na cca 15 minut na 250 stupňů.Plechovky hummusu (bez šťávy) nasypeme do foodprocesoru-sekáčku. Přidáme tahini pastu a část šťávy z hummusu, popřípadě místo šťávy pár kostek ledu. Také česnek.Také trochu soli a pepře. A přidáme tak 4 lžíce olivového oleje.A vše i s upečenou dýní rozmixujeme do hladkého krému. Popřípadě přidáme ještě trochu šťávy z cizrny nebo pár kostek ledu.Nakonec hummus zasypeme kousky čili a ozdobíme bylinkou.Jako přílohu si k tomu dejte pečenou zeleninu. Já jsem pokrájela cuketu, lilek, papriku, rajčata, cibuli a česnek, osolila, opepřila, zakápla olivovým olejem a dala péct na 250 stupňů. Pekla jsem to asi 15 až 20 minut a poté servírovala s humusem.Na Instagramu pod hashtagem babysmoothmenu najdete i mimi verzi. 

Přejeme dobrou chuť :)

Připravi pro Svět bedýnek Katka z food blogu smoothcooking

Líbí se vám recept?

Produkty z receptu