INGREDIENCE:
Příloha:
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Rozpálíme si troubu na 170 stupňů. Připravíme si kuře, které osolíme a opepříme ze všech stran. Oloupeme si česnek, pokrájíme na půlku a nasypeme kolem kuřete. Kuře ještě posypeme citronovou kůrou. A zalijeme šťávou z citronu. A nakonec posypeme tymiánem. A ještě zalijeme trochou olivového oleje nebo přidáme plátek másla. Pečeme cca 1 hodinu. V tu chvíli si na plech pokrájíme zeleninu, kterou také zakápneme olivovým olejem a dáme péct ještě i s kuřetem. Když je zelenina zlatavá a měkká a kuře má křupavou kurku, tak vše vyndáme a podáváme posypané hladkolistou petrželkou.
Přejeme dobrou chuť! :-)
Připravila pro Svět bedýnek Káťa z foodblogu Smoothcooking
![]() |
Cibule žlutá |
19 Kč | |
(Farma p. Procházky - IPZ) |
![]() |
Sůl himalájská… |
32 Kč | |
(Koření od Antonína) |
![]() |
Pepř barevný… |
49 Kč | |
(Koření od Antonína) |
![]() |
Cibule červená |
39 Kč | |
(Farma p. Procházky - IPZ) |
![]() |
Mrkev z farmy |
22 Kč | |
(Farma p. Procházky - IPZ) |
![]() |
Farmářské kuře… |
376 Kč | |
(Oldřich Straka - Certifikovaná BIO jatka) |
![]() |
Citrony |
58 Kč | |
(Americká farma) |
![]() |
Koření Tymián … |
42 Kč | |
(Koření od Antonína) |
![]() |
Petržel… |
145 Kč | |
(České farmy) |
![]() |
Česnek český |
289 Kč | |
(České farmy) |
![]() |
Olivový olej… |
209 Kč | |
(Řecké delikatesy) |
Známe se? Přihlašte se, adresu vám nastavíme automaticky.
Jste tu poprvé a rovnou chcete využít slev a výhod bedýnkáře? Zaregistrujte se.
(Nákup vám bude doručen na vaší adresu.)
* Na vaší adresu bohužel ještě nezavážíme vlastními chladícími vozy. Bedýnku vám i tak můžeme doručit pomocí přepravní společnosti. (Nemůžeme vám ale nabídnout chlazené produkty, které by bez patřičných přepravních podmínek nepřežily cestu – maso, mléčné výrobky…)