Jehněčí kapustové rolky

Jehněčí kapustové rolky
4 porce
60 min

Ingredience

Na 10 rolek

600 g mletého jehněčího masa

Sádlo nebo ghí

1 menší červená cibule

1 kapusta

3 stroužky česneku

1 a 1/2 lžičky římského kmínu

1/2 lžičky cejlonské skořice

1/2 lžičky sušeného oregána

80g feta sýra

1 vejce

Nerafinovaná mořská sůl

Pepř

Omáčka

400g rajčatového pyré

2 bobkové listy

3 stroužky česneku

Nerafinovaná mořská sůl

Pepř

1/2 hrnku masového vývaru

 

Na sevírování

Na kostičky nakrájený feta sýr

Nasekaný koriandr (lze nahradit petrželkou)

 

Postup

Ve větší pánvi rozehřejeme tuk a přidáme najemno nakrájenou cibuli a česnek, promícháme a necháme 3 minuty restovat. Do středně velké mísy vložíme mleté maso, přidáme orestovanou cibuli s česnekem a promícháme. Poté přidáme římský kmín, skořici, oregáno, sůl a pepř a promícháme. Na závěr přidáme vejce a nasekaný feta sýr a pomocí rukou propracujeme aby se směs rovnoměrně promíchala. Hotovou masovou směs vložíme zatím do lednice.

Kapustu očistíme a odřízneme vnější listy a košťál. Následně oddělíme 10 větších listů a opláchneme je pod tekoucí vodou. Do velkého hrnce vlijeme filtrovanou vodu a přivedeme k varu. Do vroucí vody poté vložíme část listů a necháme 3 minuty změknout. Poté listy vyndáme, opláchneme ledovou vodou a necháme odkapat. Stejný proces opakujeme se zbývajícími listy.

U každého listu kapusty poté odřízneme spodní část s dřevnatým stonkem. Z masové směsi vytvoříme 10 stejně velkých šišek. Do prostředka spodní části listu kapusty poté položíme šišku z masové směsi, okraje listu přehneme přes maso a váleček z masa do listu zavineme. Stejný postup opakujeme se zbytkem rolek. Do větší nádoby na pečení poté rolky vyskládáme.

Do menší pánve přidáme rajčatové pyré, nasekaný česnek, bobkové listy, sůl a pepř. Vše promícháme a necháme cca 5 minut prohřát. Hotové pyré poté rozprostřeme rovnoměrně na kapustové rolky. Vše poté zalijeme půl hrnkem masového vývaru.

Troubu předehřeme na 185st, rolky vložíme překryté do trouby a pečeme cca 55 – 60 minut. Hotové rolky podáváme se zeleninovým pyré, posypané nasekanou fetou a koriandrem.

Přejeme dobrou chuť :)

Připravila pro Svět bedýnek Janča z food blogu cukrfree

Líbí se vám recept?

Produkty z receptu