Jehněčí kebab

Jehněčí kebab
6 porce
10 min
Ingredience:
cca 500 g mletého jehněčího masa
1 cibule - nakrájená najemno
2 lžičky sladké papriky
1 lžička římského kmínu
1 lžička soli
1 lžička skořice
1/2 lžičky pepře
1/4 lžičky kajenského pepře
2 lžíce čerstvého koriandru - jemně nasekaného
2 lžíce čerstvé petrželky - jemně nasekané
1 lžíce čerstvé máty - jemně nasekané - volitelně

 

Postup:
 

  1. Pořádně si očistěte a osušte mleté maso a přendejte ho do mísy.
  2. Přidejte k masu najemno nakrájenou cibuli, všechno koření i bylinky a nejlépe rukama vše dohromady promíchejte a promačkejte, aby se vše smísilo.
  3. Nyní si vezměte jednotlivé špejle a namačkejte na ně masovou směs tak, aby vše hezky drželo pohromadě.
  4. Rozehřejte si pánev na středně vysoký plamen, potřete připravené kebaby olivovým olejem (případně přidejte do pánve ghí nebo sádlo) a opékejte přibližně 2-4 minuty z každé strany. Délka se může odvíjet na tloušťce vámi připravených kebabů ;)
  5. Mezitím si připravte dresink. Použijte řecký nebo kokosový jogurt, který smíchejte s čersvými bylinkami dle vaší chuti - skvělý je medvědí česnek, máta, pažitka.
  6. Kebaby servírujte na ledovém salátu společně s mačkaným avokádem s kapkou citrónové šťávy. Navrch na maso přidejte připravený dresink. Nebo můžete kofta kebab servírovat na domácí paleo tortile opět s mačkaným avokádem, doplněné o baby špenát a připravený dresink. 

Přejeme Vám dobrou chuť :)

Připravila pro Svět bedýnek Míša z food blogu yummymummyfoodie

Líbí se vám recept?

Produkty z receptu