Na korpus:
Na Krém:
Ozdoba:
Postup
Těsto:
Sušenky Lotus rozmixujeme v kuchyňském robotu spolu s máslem a moukou. Vznikne nám tuhá hmota. Koláčovou formu (nejlépe s vyndavacím dnem) naplníme sušenkovou hmotou. Hmotu rozprostřeme po dně a po stranách. Dáme do lednice.
Náplň:
Rozehřejeme máslo s Lotus pomazánkou mikrovlnné troubě či na sporáku a v míse smícháme s dalšími ingrediencemi. Přidáme k tomu tedy mléko, tvaroh, vejce, vanilkový pudink a vše nalijeme na vychladlý korpus. Nelekněte se řídkosti těsta. Díky pudinkovému prášku bude po upečení krásně tuhý. Pečeme cca 35 minut na 170°C. Tvaroh bude na povrchu lehce do hněda. Vychladíme. A můžeme podávat takto.
Ozdoba:
Ušleháme si smetanu do tuha. Cukr s vodou rozehřejeme na nepřilnavé pánvi, zahřejeme a necháme zkaramelizovat (opatrně, ať se nespálí). Přidáme 4 lžíce našlehané smetany, zamícháme. Karamel může v tuto chvíli zatuhnout, ale na malém stupni se rozpustí a vnikne nám smetanový karamel. Ten nalijeme horký na upečený koláč, rozprostřeme silikonovou stěrkou či rozprostřeme nakláněním koláče. Umyjeme si pánev, přidáme na ní pokrájené jablko na kostičky spolu s cukrem, zahřejeme a orestujeme. Cukr zkaramelizuje a jablka se opečou. Celé to trvá cca 4 minuty. Vypneme plotýnku a necháme vychladit. Jablka pustí šťávu a tak budou obalená v lehce řídkém karamelu. Nakonec koláč ozdobíme ušlehanou šlehačkou, přidáme zkaramelizovaná jablka a pár opražených vlašských ořechů.
Připravila pro Svět bedýnek Katka z food blogu smoothcooking
Přejeme Vám dobrou chuť :)
![]() |
Mléko… |
39 Kč | |
(Farma Biovavřinec) |
![]() |
Vlašské ořechy… |
495 Kč | |
(Český sad) |
![]() |
BIO máslo 150g |
55 Kč | |
(Polabské mlékárny) |
![]() |
Farmářský… |
47 Kč | |
(Farma Krhanice) |
Známe se? Přihlašte se, adresu vám nastavíme automaticky.
Jste tu poprvé a rovnou chcete využít slev a výhod bedýnkáře? Zaregistrujte se.
(Nákup vám bude doručen na vaší adresu.)
* Na vaší adresu bohužel ještě nezavážíme vlastními chladícími vozy. Bedýnku vám i tak můžeme doručit pomocí přepravní společnosti. (Nemůžeme vám ale nabídnout chlazené produkty, které by bez patřičných přepravních podmínek nepřežily cestu – maso, mléčné výrobky…)