Kokosový likér s karamelem

Kokosový likér s karamelem
4 porce
45 min

INGREDIENCE:

  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 2 plechovky kondenzovaného mléka karamelového (buď prodávají již karamelový nebo stačí koupit klasický a 2 hodiny ho vařit ve vodě, zavřený v plechovce)
  • 500 ml rumu (já použila Božkov tuzemák originál 37,5 procenta alkoholu)
  • 10 lžic kokosu
  • 1 vanilkový lusk
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si opražíme kokos do zlatova. Poté zahřejeme smetanu, tak aby prošla varem a ihned vypneme. Do smetany přesypeme pražený kokos a dáme do lednice chladit přes noc.
 
Vychladlou směs lehce zahřejeme na plotýnce, jen tak, aby se uvolnila chuť a vypneme plotýnku. Do směsi přidáme rum a důkladně promícháme. 
 
Vezmeme si mísu, do mísy vložíme cedník a do cedníku vložíme plátýnko. Poslouží i  utěrka. Směs postupně cedíme přes plátýnko. Asi to nepůjde samo a tak je zapotřebí zapojit naše ruce a likér z plátýnka ždímáním vymačkat. Cedník tam je proto, kdyby se náhodou plátýnko roztrhlo, tak aby celá práce nepřišla vniveč.
 
Do směsi přidáme semínka z vanilkového lusku a kondenzované mléko. Promícháme a přelijeme do uzavíratelné nádoby. Ještě teplé lahve otočíme víčkem dolů a necháme vychladnout. Likér uchováváme v lednici. 
 
Na sklenici stačí nalepit štítek s název, přes víčko převázat kousek plátýnka a jedlý dárek je na světě.
 
 
Pražený vymačkaný kokos nevyhazujte a rovnou z něj upečte nějaký koláč. Já ho přidala do banánového koláčku.
 
Přejeme dobrou chuť :)
 
Připravila pro Svět Bedýnek Katka z food blogu smoothcooking

Líbí se vám recept?

Produkty z receptu