Ingredience
Počet porcí: 12
3 hrnky najemno namletých ořechů (já použila kešu)
1/2 hrnku kakaového prášku
1/4 hrnku espressa
2 lžičky jedlé sody
vanilkový extrakt
3 celá vajíčka
1/2 hrnku domácího kefíru (lze použít i hustý farmářský)
40 g rozehřáté vysokoprocentní čokolády (já použila 92% od Vivani)
3 našlehané bílky
Forma: 22 cm
Na krém:
500 ml farmářské smetany na šlehání
350 g mascarpone
vanilkový extrakt
60 g vysokoprocentní čokolády
500 g jahod (lze použít i jiné ovoce – originálním receptu jsou použité banány)
Troubu předehřejeme na 175°C. Mouku z ořechů vložíme do větší mísy. Přidáme všechny suché ingredience a promícháme. Přidáme celá vajíčka, kávu, kefír, vanilkový extrakt a promícháme. Poté vmícháme (ve vodní lázni) rozehřátou čokoládu. Bílky si vyšleháme do tuhého “sněhu” a opatrně je do těsta zapracujeme. Hotové těsto přemístíme do vymazané formy o průměru 22 cm a vložíme na 35 – 40 minut do trouby, propečenost kontrolujeme špejlí. Doba pečení se může lišit v závislosti na typu trouby.
Mezitím si našleháme smetanu do šlehačky. V míse smícháme mascarpone s vanilkou a najemno nasekanou čokoládou a šlehačku do směsi opatrně vmícháme a vložíme do lednice.
Hotový korpus necháme vychladnout a poté jej pomocí lžíce vydlabeme tak, aby na dně a po okrajích zůstal cca 1 cm korpusu. Vydlabaný korpus poté vložíme do misky a použijeme později na zasypání krému. Nakrájené ovoce vyskládáme na dno, na něj přidáme krém, který vytvarujeme do tvaru hroudy. Tu poté posypeme rozdrobeným zbylým korpusem a pomocí rukou jej opatrně přimačkáváme ke krému. Hotový dort vložíme na hodinu do ledničky a podáváme.
Přejeme Vám dobrou chuť :)
|
Kakao… |
133 Kč | |
(Mamacoffee) |
![]() |
Smetana ke… |
50 Kč | |
(Farma Biovavřinec) |
![]() |
Kešu celé… |
61 Kč | |
(Pražírna Drahonice) |
![]() |
Farmářské… |
29 Kč | |
(Farma Krhanice) |
Známe se? Přihlašte se, adresu vám nastavíme automaticky.
Jste tu poprvé a rovnou chcete využít slev a výhod bedýnkáře? Zaregistrujte se.
(Nákup vám bude doručen na vaší adresu.)
* Na vaší adresu bohužel ještě nezavážíme vlastními chladícími vozy. Bedýnku vám i tak můžeme doručit pomocí přepravní společnosti. (Nemůžeme vám ale nabídnout chlazené produkty, které by bez patřičných přepravních podmínek nepřežily cestu – maso, mléčné výrobky…)