Kuře na paprice podle Smooth and cooking

Kuře na paprice podle Smooth and cooking
6 porce
60 min

ingredience

3 kuřecí stehna

řepkový olej nebo ghi

1 velká cibule

1 střední mrkev

100 g tlustostěnné červené papriky

1 litr kuřecího nebo zeleninového vývaru (i voda postačí v nouzi)

1-2 lžíce mleté papriky

3 bobkové listy

5 kuliček nového koření

sůl a pepř

1 kelímek 31% smetany

lžíce másla a 2 lžíce hladké mouky na světlou jíšku

postup

Na troše tuku si orestujeme na jemno pokrájenou cibuli. Jakmile začne zlátnout, tak k ní přidáme na kostičky pokrájenou mrkev a papriku a orestujeme. Poté zalijeme vývarem, přidáme mletou papriku, bobkový list, nové koření, sůl i pepř a nakonec přidáme kuřecí stehna. Vaříme do změknutí kuřete. Mělo by doslova odpadat od kosti.

Poté vyjmeme kuře, nové koření a bobkový list a omáčku důkladně rozmixujeme. Dejte si na tom záležet, aby bylo opravdu jemná.

Omáčku zalijeme smetanou a dochutíme. Někdy je potřeba přidat ještě trochu sušené papriky, někdy sůl a pepř.

Pokud je omáčka řídká, tak si připravíme jíšku. Na pánev vložíme máslo a hladkou mouku a jemně opečeme. Do této omáčky se ale dává světlá jíška, tak opravdu jen trochu. Přidáme do omáčky a důkladně rozmícháme. Díky jíšce by měla zhoustnout.

Jelikož já osobně mám problém s vařeným kuřetem a věřím, že nejsem sama, tak nakonec obereme kuře od kostí, na pánev si přidáme trošku másla, kousky kuřete a můžeme jemně osolit a opepřit. Kuře lehce orestujeme, aby chytlo krásně zlatavou barvu a hlavně dostalo opečenou chuť.

Jako přílohu máme nejraději vařené těstoviny.

 

Recept připravila Smooth and cooking http://www.smoothcooking.cz/2020/04/kure-na-paprice.html
 

Líbí se vám recept?

Produkty z receptu