Kuřízečky s jarním brsalátem

Kuřízečky s jarním brsalátem
4 porce
45 min
 

na kuřízečky:

  • 2 kuřecí prsa
  • (čiroková) mouka
  • drcené cornflakesy na strouhanku
  • 2 vejce
  • 1 lžíce oblíbené hořčice
  • sůl
  • čerstvý pepř

 

na salát:

  • 8 brambor
  • 1/2 červené cibule
  • 2 jarní cibulky
  • 2 nakládané okurky
  • okurkový lák
  • jablečný ocet
  • bazalkový olivový olej (jinak dávám čerstvou bazalku, ale není)

 

 

postup:

1. Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě (já přidávám 1/4 lžičky kmínu). Zabere to asi 25 minut, a zatepla je oloupejte.

2. Brambory nakrájejte na kousky dle libosti (mám radši větší, než klasický kostičky na brsalát), přidejte nasekanou cibuli, cibulku, i okurky, osolte, opepřete a přilijte lák podle potřeby a dochuťte jablečným octem. Nechte alespoň půlhodiny odležet na lince.

3. Rozkvedlejte vejce s hořčicí, maso osolte, opepřete a nakrájejte na stripsy.

4. Kuřecí kousky obalte v mouce, pak ve směsi s vajíčkem a hořčicí, a nakonec v nadrcených “kornflejkách”.

5. Pečte v rozehřáté troubě na 200°C asi 20 minut na trošce oleje. (Kousky dvakrát obraťte, ať jsou pěkně do zlatova.)

 

Recept připravila Jája ze Zásadně zdravě

Líbí se vám recept?

Produkty z receptu