Lískokoule

Lískokoule
4 porce
30 min

Ingredience

 

½ hrnku lískooříškového másla

1 hrnek mletých lískových oříšků

vanilková esence

60 g rozehřáté vysokoprocentní čokolády

 

Na posypání:

Mořská sůl, nasekané ořechy nebo okvětní lístky růží

 

Postup

Ve středně velké míse smícháme ořechové máslo společně s mletými ořechy. Přidáme vanilkovou esenci a opět promícháme. Z hotového těsta vytvoříme kuličky, které vyskládáme na talíř nebo prkénko s papírem na pečení. Poté jej vložíme na 30 minut do mrazáku. Mezitím si ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu. Tu poté odstavíme z vodní lázně a necháme vystydnout, aby nebyla příliš horká. Oříškové kuličky poté vyndáme z mrazáku a pomocí rukou ještě jednou vytvarujeme do rovnoměrných kuliček (nepracujeme však s hmotou příliš dlouho nebo se začne roztékat). Poté vždy po jedné kuličce vkládáme pomocí lžíce do rozehřáté čokolády, necháme v ní kuličku celou obalit a následně vyskládáme znovu na papír na pečení. Posypeme pár zrníčky mořské soli, přidáme jeden okvětní lístek růže a necháme vychladnout. Hotové kuličky vložíme na dalších 20 minut do lednice a poté podáváme. Skladujeme max. 2 týdny v lednici.

Přejeme dobrou chuť :)

Připravila pro Svět Bedýnek Janina z food blogu cukrfree

Líbí se vám recept?

Produkty z receptu