Liškové ravioly

Liškové ravioly
2 porce
60 min

Ingredience

  • 200 g hladké mouky 
  • 2 vejce
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce vody 
  • sůl

Náplň:

  • 2 ks jarní cibulky
  • 50 g lišek (nebo jiné tvrdé houby)
  • máslo
  • 1/2 mozzarelly
  • pepř

 

Omáčka:

  • lžíce másla
  • 1/2 cibule
  • 10 vlašských ořechů
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 3 snítky tymiánu
  • sůl, pepř

 

Postup aneb jak jsem postupovala já:

Mouku smícháme s vejci, olivovým olejem, vodou a špetkou soli. Vypracujeme těsto, které necháme hodinku v lednici odpočinout.

Mezitím si připravíme náplň. Na rozpálenou pánev přidáme máslo a pokrájenou jarní cibulku. Po minutě přidáme pokrájené lišky a orestujeme. Vyjmeme a tyčovým mixérem nebo nožem na hodně jemno rozmělníme a vrátíme na pánev. Přidáme mozzarellu a necháme rozpustit a spojíme. Opepříme a náplň je hotová.

Vyválíme těsto na pomoučeném vále na 2 tenoučké pláty. Na jeden přidáme lžičkou bochánky náplně a okolo každého bochánku potřeme vodou. Přiklopíme druhým plátem a lehce přitlačíme. Vykrajovátkem vykrojíme raviolu a položíme na pomoučený vál.

Příprava omáčky:
Na rozpálenou pánev vložíme máslo a přidáme na jemno pokrájenou cibuli. K ní přidáme posekané ořechy a restujeme do zlatova. Zalijeme smetanou.
A přidáme tymián. Osolíme a opepříme.

Dáme vařit osolenou vodu. Do vroucí vody vložíme ravioli a vaříme cca 4 minuty. Uvařené ravioli vložíme do smetanové omáčky a promícháme. Podáváme s troškou nastrouhaného parmazánu.


 

 

Líbí se vám recept?

Produkty z receptu