Ingredience
Náplň:
Omáčka:
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Mouku smícháme s vejci, olivovým olejem, vodou a špetkou soli. Vypracujeme těsto, které necháme hodinku v lednici odpočinout.
Mezitím si připravíme náplň. Na rozpálenou pánev přidáme máslo a pokrájenou jarní cibulku. Po minutě přidáme pokrájené lišky a orestujeme. Vyjmeme a tyčovým mixérem nebo nožem na hodně jemno rozmělníme a vrátíme na pánev. Přidáme mozzarellu a necháme rozpustit a spojíme. Opepříme a náplň je hotová.
Vyválíme těsto na pomoučeném vále na 2 tenoučké pláty. Na jeden přidáme lžičkou bochánky náplně a okolo každého bochánku potřeme vodou. Přiklopíme druhým plátem a lehce přitlačíme. Vykrajovátkem vykrojíme raviolu a položíme na pomoučený vál.
Příprava omáčky:
Na rozpálenou pánev vložíme máslo a přidáme na jemno pokrájenou cibuli. K ní přidáme posekané ořechy a restujeme do zlatova. Zalijeme smetanou.
A přidáme tymián. Osolíme a opepříme.
Dáme vařit osolenou vodu. Do vroucí vody vložíme ravioli a vaříme cca 4 minuty. Uvařené ravioli vložíme do smetanové omáčky a promícháme. Podáváme s troškou nastrouhaného parmazánu.
![]() |
Cibulka jarní… |
35 Kč | |
(Italská farma) |
![]() |
Vlašské ořechy… |
429 Kč | |
(Český sad) |
![]() |
vejce volný… |
60 Kč | |
(Statek Dvořák) |
![]() |
Smetana na… |
45 Kč | |
(Farma Biovavřinec) |
Známe se? Přihlašte se, adresu vám nastavíme automaticky.
Jste tu poprvé a rovnou chcete využít slev a výhod bedýnkáře? Zaregistrujte se.
(Nákup vám bude doručen na vaší adresu.)
* Na vaší adresu bohužel ještě nezavážíme vlastními chladícími vozy. Bedýnku vám i tak můžeme doručit pomocí přepravní společnosti. (Nemůžeme vám ale nabídnout chlazené produkty, které by bez patřičných přepravních podmínek nepřežily cestu – maso, mléčné výrobky…)