Losos s kadeřávkem a quinoou

Losos s kadeřávkem a quinoou
4 porce
45 min

INGREDIENCE:

  • 500 g lososa
  • 200 g quinoi
  • 200 g jáhel
  • 1 cibule

 

  • 2 stroužky česneku
  • 300 g kadeřávku
  • 1 avokádo
  • sůl, pepř, citron

 

Jak už jsem vám v několika článcích psala, maso poslední dobou jím vážně minimálně. Není to z žádného rozhodnutí, ale protože mi po něm není dobře a nemám na něj chuť. Co si ale zatím neodepřu, jsou ryby a mořské plody. Nejvíc je miluji podávat s něčím čerstvým, s něčím, co zrovna příroda dává. Takže jsem vytvořila kombinaci quinoi, jáhel, restovaného kadeřávku a avokáda. Vše se dokonale doplňuje a špetka čili na povrchu tomu dodává šmrnc.

Postup aneb jak jsem postupovala já:

Smícháme quinou a jáhly a důkladně propláchneme. Osolíme a uvaříme do změknutí. Tip pro vás. Jestli máte rýžovar, tak to vařte v něm. Nepřipaluje se to a máte to téměř bez práce. Pokrájíme si cibuli a česnek na drobno, rozpálíme pánev, přidáme olivový olej a restujeme cibuli do zlatova. Když cibule zlátne, tak přidáme česnek a opět restujeme cca 3 minuty. Poté přidáme na hrubo pokrájený kadeřávek a zase restujeme asi 3 minuty. Rozpálíme si pánev, kápneme na ní olivový olej a pečeme rybu kůží dolů. Z vrchu rybu opepříme a osolíme. Na poslední chvíli ji otočíme a pečeme cca 2 minuty. Na talíř naservírujeme směs jáhel a quinoi, přidáme smě z cibule, česneku a kadeřávku, položíme kousek ryby, plátky avokáda a celé to zakápneme citronem. Pro zvýraznění chuti můžeme přidat trochu čili. 

Přejeme dobrou chuť! :-) 

Připrvila pro Svět bedýnek Káťa z foodblogu Smoothcooking

Líbí se vám recept?

Produkty z receptu