INGREDIENCE:
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Do mísy si odvážíme mouku, přidáme cukr, sůl a nasypeme sušené droždí (v případě použití čerstvého droždí, tak necháme vzejít kvásek).Do odměrky si nalijeme mléko a ohřejeme ho, přidáme do něj máslo a nalijeme do mísy.Důkladně uhněteme. Necháme přikryté vykynout cca 30 minut, až těsto zdvojnásobí objem.Poté těsto rozválíme na tlustý kruh a rozřízneme jako pizzu na 8 kousků.Každý kousek rozválíme na ovál a srolujeme. Důležité je u každého přehybu do těsta zabořit prsty, aby se spojilo a nebyl uvnitř poté šnek. Konec zamotáme pod loupák, aby na něm jakoby seděl a při pečení se nám nerozmotal.Necháme na plechu přikryté utěrkou ještě tak 10 minut dokynout.Každý loupák potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme mákem. Pro zvýraznění chuti můžeme posypat i krystalovým cukrem.Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů 10-15 minut.Nechtě na mřížce vychladnout, rozřízněte a podávejte s máslem a třeba marmeládou. Tak jsou nejlepší.
Přejeme Vám dobrou chuť :)
Připravila pro Svět bedýnek Katka z foodblogu www.smoothcooking.cz
![]() |
Mléko… |
39 Kč | |
(Farma Biovavřinec) |
Známe se? Přihlašte se, adresu vám nastavíme automaticky.
Jste tu poprvé a rovnou chcete využít slev a výhod bedýnkáře? Zaregistrujte se.
(Nákup vám bude doručen na vaší adresu.)
* Na vaší adresu bohužel ještě nezavážíme vlastními chladícími vozy. Bedýnku vám i tak můžeme doručit pomocí přepravní společnosti. (Nemůžeme vám ale nabídnout chlazené produkty, které by bez patřičných přepravních podmínek nepřežily cestu – maso, mléčné výrobky…)