Masové loďky

Masové loďky
4 porce
60 min

Ingredience

Náplň

400 g mletého masa (já použila krůtí)

sádlo nebo ghí

1 menší červená cibule

1 lžička čerstvého tymiánu

1 lžička čerstvého oregána

2 lístky šalvěje

2 stroužky česneku

450 g rajčatového pyré

nerafinovaná mořská nebo himalájská sůl

pepř

Těsto

240 g polotvrdého sýra (já použila bio 30% eidam)

90 g jemné mandlové mouky

1 stroužek česneku

1 lžička lístků tymiánu

1 lžíce cream cheese (použila jsem domácí z Cukrfree kuchařky)

nerafinovaná mořská nebo himalájská sůl

Na servírování

olivový olej

strouhaný parmazán

 

Postup

Ve větší pánvi na rozehřátém ghí orestujeme na středním plameni najemno nakrájenou cibuli, poté plamen zvýšíme, přidáme maso a restujeme, dokud se maso “nezatáhne”. Poté plamen snížíme, přidáme bylinky, sůl a pepř a ještě minutu společně restujeme. Poté vlijeme rajčatové pyré, přidáme nastrouhaný česnek, promícháme a na středním plameni necháme probublávat, dokud se nám omáčka nezredukuje.

Troubu předehřejeme na 175°C. Strouhaný sýr vložíme do menšího hrnce, přidáme tymián, česnek a cream cheese a promícháme. Vzniklou směs za občasného míchání na mírném plameni společně prohříváme. Jakmile se sýr roztaví, odstavíme hrnec z plamene, přidáme mandlovou mouku a směs důkladně propracujeme, dokud nám nevznikne těsto. Hotové těsto poté vložíme mezi dva pláty papíru na pečení a pomocí válečku rozválíme do obdélníku (tloušťka těsta by měla být co nejmenší, ideálně kolem 2 – 3 mm). Obdélník poté rozdělíme na čtyři části. Do prostředka každé části podélně rozprostředme 1/4 masové směsi a oba konce těsta přehneme přes sebe tak, abychom vytvořili “loďky”. Je potřebova pracovat rychle, dokud je těsto teplé a tvárné. Čím bude těsto studenější, ale i tlustší, tím hůře s ním půjde manipulovat. Takto připravené loďky vložíme na 10 – 15 minut do předehřáté trouby. Hotové loďky posypeme parmazánem, zakápneme olivovým olejem a podáváme.

Přejeme vám dobrou chuť :)

Připravila pro Svět Bedýnek Janina z foodblogu www.cukrfree.cz

Líbí se vám recept?

Produkty z receptu