Míša řezy

Míša řezy
24 porce
60 min

INGREDIENCE:
Těsto:

  • 3 vejce, zvlášť bílky a žloutky
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 8 lžic polohrubé mouky
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 6 lžic kakaa na vaření (čím kvalitnější, tím je výsledek lepší)
  • 6-8 lžic mléka
  • 6 lžic slunečnicového oleje

Krém:

  • 500 g měkkého tvarohu
  • 200 g másla
  • 150 g moučkového cukru
  • kdo má rád vanilku, tak vanilkový lusk nebo vanilkový extrakt

Poleva:

  • 2 tyčinky Ledové kaštany nebo 100 g čokolády 

 

Postup aneb jak jsem postupovala já:
V jedné misce si vyšleháme bílky do sněhu a do druhé postupně vložíme všechny ingredience. Takže žloutky, cukr, mouka, kypřící prášek, kakao, olej a mléko. Vše důkladně promícháme.Co doporučuji, nekrátit čas při šlehání. I když těsto vypadá že už je důkladně promíchané, je dobré ho míchat ještě další 3-5 minut. Poté opatrně vložíme sníh z bílků a lžící důkladně promícháme, ale zase ne tak důkladně, aby nám sníh slehl.Když je vše promíchané, těsto vložíme na vymazaný a vysypaný plech. Já používám menší, cca 30x20 cm a pečeme na 180 stupňů po dobu cca 15 min.A jak zjistit, že těsto je upečené? Vezmeme špejli a opatrně těsto na několika místech propíchneme. Když se těsto nelepší na špejli, tak je upečené.Zatímco se nám peče korpus, tak si připravíme krém a to tak, že ušleháme cukr, tvaroh a máslo, popřípadě vanilku.A jdeme na krém. Potřebujeme vodní lázeň. Vezmeme si střední a malý hrnec, do toho většího dáme vodu tak, aby se nám lehce dotýkalo dno vody v druhém hrnci a dáme vařit. Do menšího hrnce nalámeme čokoládu.Když je korpus upečený a studený, tak na něj rovnoměrně rozprostřeme krém a zlehka rozprostřeme čokoládu a dáme chladit.

Připravila pro Svět bedýnek Katka z food blogu smoothcooking

Přejeme dobrou chuť :)

 

 

Líbí se vám recept?

Produkty z receptu