NeRaffaello

NeRaffaello
20 porce
90 min

Náplň

350g loupaných mandlí

1/4 hrnku rozehřátého kokosového oleje

200ml kokosového krému

vanilkový extrakt nebo mletá vanilka

2 lžíce sušeného kokosového mléka 

stévie podle chuti

Bílá čokoláda

50g kakaového másla

1 lžíce kokosového oleje

1,5 lžíce sušeného kokosového mléka

vanilkový extrakt nebo mletá vanilla

strouhaný kokos na obalení (ideálně na hrubo strouhaný bio kokos, např. Country Life)

 

 

Postup

 

  1. Pokud neseženete loupané mandle, stačí ty neloupané vložit na 1 minutu do vroucí vody, poté mandle přecedit, opláchnout studenou vodou a oloupat.
  2. Odložte stranou 20 mandlí, kterými budete poté koule plnit.
  3. Zbytek mandlí společně s kokosovým olejem, půlkou kokosového krému, vanilkou, stévií a sušeným mlékem vložte do mixéru. 
  4. Směs mixujte do hladka a postupně přilévejte i zbytek kokosového krému.
  5. Vzniklou směs přendejte do mísy a vložte na 30 minut do lednice.
  6. Poté z vychladlé hmoty vytvořte kuličky a do každé vložte jednu mandli. Pokud chcete, můžete mandle opražit na troše kokosového oleje – já použila nepražené. Poté dejte kuličky znovu na 1 hodinu do lednice.
  7. Zatím si rozehřejte kakaové máslo, společně s kokosovým olejem, přidejte vanilku, sušené mléko a stévii a vše dobře promíchejte.
  8. Vzniklou bílou čokoládu nechte vychladnout, aby nebyla příliš tekutá.
  9. Kuličky v bílé čokoládě obalte (rychle aby nezměkly) a poté ještě obalte v kokosu.
  10. Vzniklé kuličky nechte alespoň hodinu ztuhnout v lednici.

Tip:

Kokosový krém se dá koupit v plechovce, stejně jako kokosové mléko a to většinou v obchodech se zdravou výživou. Pokud neseženete přímo krém, můžete koupit kokosové mléko v plechovce (např. AroyD nebo Real Thai), kterou necháte přes noc v lednici – oddělí se vám tuhá část od tekuté – ta tuhá část je právě kokosový krém.

Recept připravila Janča z blogu Cukrfree

Líbí se vám recept?

Produkty z receptu