Pečené kaštany

Pečené kaštany
6 porce
30 min

INGREDIENCE:

  • 500 g pečených kaštanů
  • sůl

 

 

Když přichází podzim a zima, tak se všude rozvoní pečené kaštany. Aspoň v Praze ano. Vždy mě to vytáhne do ulic, procházíme se Prahou a zmrzlými rukami loupeme voňavě upečené kaštany. Ale vždy si říkám, proč si je vlastně neuděláme doma? Je to přeci snadné. A tak jsme to letos konečně zavedli a už jsme je pekli několikrát. A jelikož na tom vážně nic není, tak jsem si řekla, že vám sepíši návod, jak si tuto lahůdku připravit. A pokud je nesníte na posezení, tak z pečených vyloupaných kaštanů můžete vytvořit nějaký chutný dezert.

Postup aneb jak jsem postupovala já:

Rozpálíme si troubu na 200 stupňů. Kaštany otočíme vypouklou stranou na vrch a nakrojíme slupku. Poté kaštan otočíme a nakrojíme znovu do křížku. Takto to uděláme u všech kaštanů.Pečeme cca 10 minut. Kaštany se pěkně rozvoní a rozvinou. Ještě horké je posolíme. Půjdou krásně loupat a zpříjemní vám podzimní a zimní večery. Vyloupané kaštany můžete použít na přípravu dezertů.

Přejeme dobrou chuť! 

Připravila pro Svět bedýnek Káťa z foodblogu Smoothcooking

Líbí se vám recept?

Produkty z receptu