INGREDIENCE:
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Nejlépe den předem (abychom jí stihli vychladit) si zabalíme neoloupanou řepu do alobalu. Vložíme jí do pekáče a pečeme na 180 stupňů cca 90 minut. Druhá varianta je, že řepu vložíme do hrnce, zalijeme vodou a dáme vařit. Také neloupeme. Vaří se cca 60 minut. Chuť se ale trochu vyvaří a tak není tak dobrá, jako ta pečená.Hotová je tehdy, když se do ní lehce ztuha zapíchne vidlička.
Když je řepa hotová, tak jí dáme vychladit. Nejlépe přes noc, aby byla opravdu důkladně vychlazená.Řepu nožem oloupeme a pokrájíme na cca 0,5 cm velké kostičky.Přidáme bílý jogurt a žervé.Dále přidáme olivový olej,prolisovaný česnek,
ořechy,sůl i pepř,a důkladně promícháme.Podáváme na plátu chleba ozdobené rukolou.
Přejeme dobrou chuť :)
Připravila pro Svět Bedýnek Katka z Foodblogu Smoothcooking
![]() |
Řepa červená |
22 Kč | |
(Farma p. Procházky - IPZ) |
Známe se? Přihlašte se, adresu vám nastavíme automaticky.
Jste tu poprvé a rovnou chcete využít slev a výhod bedýnkáře? Zaregistrujte se.
(Nákup vám bude doručen na vaší adresu.)
* Na vaší adresu bohužel ještě nezavážíme vlastními chladícími vozy. Bedýnku vám i tak můžeme doručit pomocí přepravní společnosti. (Nemůžeme vám ale nabídnout chlazené produkty, které by bez patřičných přepravních podmínek nepřežily cestu – maso, mléčné výrobky…)