Skořicový likér

Skořicový likér
4 porce
30 min

INGREDIENCE:
 500 ml smetany ke šlehání
 2 plechovky kondenzovaného mléka karamelového (buď prodávají již
karamelový nebo stačí koupit klasický a 2 hodiny ho vařit ve vodě, zavřený v
plechovce)
 500 ml rumu (já použila Božkov tuzemák originál 37,5 procenta alkoholu)
 2 lžičky skořice

Postup aneb jak jsem postupovala já:
Do kastrůlku nalijeme smetanu ke šlehání, přidáme skořici a necháme projít varem.
Jakmile začne smetana bublat, tak vypneme plamen a necháme ji lehce
vychladnout. Poté do kastrůlku přidáme rum a kondenzované mléko. Přelijeme do uzavíratelné
nádoby. Ještě teplé lahve otočíme víčkem dolů a necháme vychladnout. Likér
uchováváme v lednici. Na lahev stačí nalepit etiketu s nápisem, převázat víčko plátýnkem a jedlý dárek je na světě.

Přejeme vám dobrou chuť :)

Připravila pro Svět bedýnek Katka z food blogu Smoothcooking

Líbí se vám recept?

Produkty z receptu