Hurá, zprovoznili jsme doobjednávky! Více >

Cena a čas
Načítání výsledků
Načítání výsledků
0
0 Kč
Odepnout
3 3

Recept na Skořicoví šneci s jablky


80 minut
30.11.-0001
8 porcí
Recept na Skořicoví šneci s jablky

Ingredience


Ingredience:

  • 400 g hladké mouky
  • 60 g cukru krystal
  • 1/4 lžičky soli
  • 250 ml mléka
  • 80 g změklého másla
  • 25 g droždí (půl kostky)

Náplň:

  • 80 g másla
  • 60 g cukru krystal
  • 1 lžíce skořice
  • popřípadě 1 jablko

Na posypání a potření:

  • 1 bílek
  • cukr krystal na posypání

 

Nakoupit produkty z receptu

Příprava

Kdo nezná skořicové rolky, jako by nebyl. Pochází ze Švédska proto, když zajdete do Ikei, tak vás vůně skořice vítá už za dalekým rohem. Jelikož jsem v minulosti pracovala ve švédské firmě, tak jsme je tam podávali a servírovali klientům ke kávě. I zde vůně skořice vítala klienty už od václaváku, i když jsme sídlili v Dejvicích. Pátrala jsem tedy po internetu a zkoušela různé druhy. Každý pokus ale nebyl povedený. Jednoho dne jsem pořádala piknik pro své přátelé a řekla jsem si, že zrovna tohle jídlo by se tam perfektně hodilo. Vypiplala jsem si svůj recept a bylo. Jenže zkoušela jsem je dle úžasného návodu rozválet, smotat, nakrojit, proplést a stočit. Nebyla to rolka, ale role. Když jsem tu roli vložila do trouby, sedla jsem si na gauč k filmu a čmuchala tu nádherně linoucí se vůni z trouby. Bohužel zklamání přišlo ihned po vyndání. Z role se stala jedna velká hrouda. Ale voněla a chutnala. Každopádně těsto bylo asi řídké a vše se speklo. K jídlu to bylo ale...Tímto moje výzva nekončila. Má to být výzva a výzva má být zvládnuta, tak se přeci nevzdám. Tak jsem se pustila do nových skořicových rolek. Tentokrát jsem udělala opravdu rolky a přidala do skořice nastrouhaná jablka, aby rolka byla pěkně vláčná. Tímto byla výzva zvládnuta. Kolegové v práci rolky snědli a pochválili, rodiče také, manžel také a já také. Takže jsem spokojená a tento recept se stal naší stálicí. A recept?

Postup aneb jak jsem postupovala já:

Do mísy vložíme cukr. Přidáme špetku soli. Dále přidáme mouku. Rozdrobíme droždí do vlažného mléka a promícháme. Mléko s droždím nalijeme do mísy.  Přidáme povolené máslo. Rozmícháme a dáme kynout na teplé místo. Mezitím si připravíme náplň. Do misky vložíme povolené máslo, skořici a cukr. Důkladně promícháme. Pokud budete přidávat jablko, tak si ho nastrouháme. Vykynuté těsto přendáme na vál. Rozválíme do obdelníkového tvaru a potřeme skořicovým máslem. Rolku zatočíme a  vysteleme si formu pečícím papírem. Ovšem můžeme šneky péct i na klasickém plechu jednotlivě. Váleček si rozkrájíme na stejně vysoké rolky. Vyskládáme je do formy nebo na plech. Potřeme bílkem. A pocukrujeme. Dáme ještě na chvíli kynout. Mezitím si rozpálíme troubu na 200 stupňů.  Vykynuté rolky vložíme do trouby a pečeme cca 10-15 minut do zlatova. Upečené vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Podáváme vlažné nejlépe s kopečkem vanilkové zmrzliny.

Přejeme dobrou chuť! :-) 

Připravila pro Svět bedýnek Káťa z foodblogu Smoothcooking

Přidat do oblíbených

Produkty z receptu

59 Kč
Cena včetně DPH
TIP
39 Kč
Cena včetně DPH
Doporučujeme
Sezónní České
55 Kč
Cena včetně DPH
Jablka Gala
BIO
57 Kč
Cena včetně DPH
BIO skořicový cukr 20g - AMYLON"
BIO
9 Kč
Cena včetně DPH