Sorbet z lesního ovoce

Sorbet z lesního ovoce
4 porce
15 min

Ingredience:

cca 500g lesního ovoce v libovolném poměru podle vaší chuti ( použít můžete i zamražené zásoby)

1 a 1/2 hrnku filtrované vody

kůra z 1 BIO citrónu

šťáva z 1 BIO citrónu

1-2 lžíce medu - volitelně

Postup:

Odšťopkujte ovoce, propláchněte a vložte ho spolu s vodou , citrónovou šťávou a medem do kastrolku. Na mírném plameni přiveďte k varu a poté nechte směs lehce probublávat zhruba 10 - 15minut. Průběžně promíchávejte. Poté ke směsi přidejte citrónovou kůru a vše promixujte ponorným mixérem a přepasírujte přes husté sítko. Přepasírovanou směs nechte chvilku vychladnout. Poté ji vložte do lednice (ideálně na pár hodin), dokud nebude zcela studená. Mezitím si připravte zmrzlinovč podle návodu (pozor nádobu budete muset vložit do mrazáku už ideálně večer předem). Nalijte směs do zapnutého zmrzlinovače a počkejte na výsledek. Poté buď hned servírujte nebo sorbet skladujte ve vzduchotěsné nádobě v mrazáku. Pokud budete sorbet připravovat bez zmrzlinovače,tak přepasírovanou směs nechte vychladnout, poté ji přelijte do velké nádoby, vhodné ke zmrazení. A nechte směs zamrazit alespoň na 8 hodin. Zhruba 15 minut před servírováním nádobu vyndejte z mrazáku, až směs lehce povolí, tak ji pokrájejte na kostky a vložte je do mixéru. Mixujte dokud nezískáte konzistenci sorbetu, zabere to pár sekund. Servírujte.

Přejeme Vám dobrou chuť :)

Líbí se vám recept?

Produkty z receptu