Těstoviny s krémovou paprikovou omáčkou

Těstoviny s krémovou paprikovou omáčkou
6 porce
45 min

ingredience

čerstvé těstoviny podle vlastního výběru (já měla linguine, ale budou se hodit i penne nebo fusilli)

600 g červených paprik

400 g cherry rajčat

3 větší stroužky česneku

2 velké šalotky (cca 130 g)

3 větší větvičky čerstvého tymiánu

50 ml olivového oleje extra virgin

200 g ricotty

2 lžíce nakládaných sušených rajčat v oleji

velkou hrst čerstvé bazalky

sůl a čerstvě mletý pepř

pečicí papír

 

na servírování:

parmazán

čerstvá bazalka

postup

Nejdřív jsem si nechala rozehřát troubu na 180 stupňů, a pak jsem pokračovala krájením a čištěním zeleniny. Z paprik jsem vyřízla středy, omyla je a nakrájela na větší kostky. Rajčata jsem si omyla a nakrájela je na poloviny. Šalotku jsem si oloupala, odkrojila konce a nakrájela zhruba na osminy. Všechno jsem hodila de velký misky, přidala jsem neloupaný česnek, olivový olej, tymián, sůl, pepř a pořádně promíchala, aby byla všechna zelenina obalená v oleji a koření.

Takto připravenou zeleninu jsem přemístila na plech s pečicím papírem a dala do trouby na cca 30 minut. Po dvaceti minutách je dobré už do trouby začít koukat, jestli zelenina není už moc připálená. Lehce vůbec nevadí, dodává to pak omáčce úžasnou chuť.

Ke konci pečení zeleniny jsem si dala pomalu vařit osolenou vodu na těstoviny. Upečenou zeleninu jsem nechala lehce vychladnout (z toho nejhoršího), odstranila jsem ze směsi větvičky tymiánu a vyloupala jsem upečený česnek (chceme jenom vnitřek ne slupky). Takto připravenou směs jsem přemístila do mixéru, přidala k ní čerstvou bazalku, ricottu, sušená rajčata a začala jsem mixovat. Cílem je, aby omáčka byla co nejkrémovější a nejhladší. Záleží samozřejměna výkonu mixéru. Na závěr je potřeba klasicky ochutnat a případně dochutit solí a pepřem. Kdyby byla rajčata kyselá, tak případně i cukrem, ale v mém případě nebylo potřeba.

Servírovala jsem už promíchané těstoviny s omáčkou, zasypané strouhaným parmazánem a čerstvou bazalkou.

Tak šup do kuchyně!

 

recept připravila Kačí z My Cooking Diary https://www.mycookingdiary.cz/recept/testoviny-s-kremovou-paprikovou-omackou/

Líbí se vám recept?

Produkty z receptu