Tvarohové knedlíky s jahodovou omáčkou

Tvarohové knedlíky s jahodovou omáčkou
3 porce
45 min

INGREDIENCE:

Na knedlíčky:

  • 2 vejce
  • 50 g másla, změklého
  • 250 g měkkého jemného plnotučného tvarohu
  • špetka soli
  • 200-250 g polohrubé mouky
  • 1 lžíce moučkového cukru

Na krém:

  • 250 g čerstvých jahod + na ozdobu
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 1 dcl mléka

 

Postup aneb jak jsem postupovala já:

Do mísy, ve které budeme hnětat těsto nasypeme měkké máslo. A přidáme vejce. Vše důkladně prošleháme. Dále si odvážíme mouku. A postupně zapracujeme do těsta. V tuto fázi bude těsto už hustší. Ještě přidáme špetku soli.A tvaroh. A nakonec moučkový cukr. Takto bude vypadat zpracované těsto. Těsto bude lepkavé, proto si nasypte mouku na vál a teprve na mouku položte těsto Mouku už nezapracovávejte do těsta, jen dokola obalte. Nyní je důležité si pomoučit ruce. Ukrojíme si kousek těsta. Já dělám vždy 20g knedlíčky a uválíme kuličku. Klademe opět na pomoučený vál.Nyní si dáme vařit vodu. A jakmile bublá, tak do ní vložíme knedlíčky. Ty se budou vařit cca 3-5 minut. Poznáme, že jsou hotové tak, že vyplavou na povrch. Přecedíme. A přidáme lžičku másla a promícháme. Máslo se obalí po povrchu knedlíčků a ty se neslepí k sobě.Teď se vrhneme na přípravu omáčky. Do mixéru vložíme očištěné jahody. A rozmixujeme do hladkého smoothie. Zvlášť do misky si vložíme tvaroh a trochu mléka a rozmícháme. A jdeme servírovat. Na talíř nalijeme omáčku z čerstvých jahod. Přidáme omáčku z tvarohu. Vložíme knedlíčky. Posypeme kousky jahod a popřípadě mátou a můžeme podávat.

Přejeme dobrou chuť :)

Připravila pro Svět Bedýnek Katka z foodblogu smoothcooking

Líbí se vám recept?

Produkty z receptu