250 g tvarohu (používám tento farmářský, který je něco mezí měkkým a tvrdým)
250-300 ml mléka (dle tvarohu, který použijete, čím měkčí, tím tekutější)
2 vejce
200 g hladké mouky (pšeničné nebo špaldové)
2 lžíce vanilkového cukru (domácího)
1/2 sáčku prášku do pečiva
Postup:
Do nádoby si vložíme tvaroh. Poté přidáme vejce. Dále hladkou mouku, vanilkový cukr. Ten můžete zaměnit za skořicový. Nebo jen cukr a citronovou kuru.
Dále přidáme kypřící prášek. Nejlépe ten z vinného kamene.
A nakonec mléko. Těsto by mělo být husté jako těsto na kynuté lívance. Takže rozhodně ne řídké jako na palačinky. Jinak byste neudělali pěkně nadýchané lívance.
Pečeme na pánvi. Můžete použít lívanečník. Pečte na střední plamen. Lepší je pomalejší pečení.
Recept připravila Smooth and cooking http://www.smoothcooking.cz/2019/11/tvarohove-livance.html
|
Mouka pšeničná… |
39 Kč | |
(Ježkův statek) |
![]() |
vejce volný… |
60 Kč | |
(Statek Dvořák) |
![]() |
Farmářský… |
47 Kč | |
(Farma Krhanice) |
![]() |
Farmářské… |
27 Kč | |
(Farma Krhanice) |
Známe se? Přihlašte se, adresu vám nastavíme automaticky.
Jste tu poprvé a rovnou chcete využít slev a výhod bedýnkáře? Zaregistrujte se.
(Nákup vám bude doručen na vaší adresu.)
* Na vaší adresu bohužel ještě nezavážíme vlastními chladícími vozy. Bedýnku vám i tak můžeme doručit pomocí přepravní společnosti. (Nemůžeme vám ale nabídnout chlazené produkty, které by bez patřičných přepravních podmínek nepřežily cestu – maso, mléčné výrobky…)