Vepřová pečeně (kotleta) na zelenině

Vepřová pečeně (kotleta) na zelenině
8 porce
90 min

ingredience 

1 kg vepřové pečeně

2 lžíce másla

3 cibule

4 střední mrkve

3 řapíky řapíkatého celeru

3 stroužky česneku

2 plechovky pokrájených rajčat

8 ks sušených rajčat

3 bobkové listy

3 snítky tymiánu

sůl, pepř

postup 

Nejprve si pokrájíme suroviny. Cibuli, mrkev a řapíkatý celer pokrájíme na kostičky. Cibuli také. Sušená rajčata také. Česnek si pokrájíme na mini kostičky. Maso si pokrájíme na cca 2 cm velké kostky.

Troubu si rozpálíme na 170 stupňů.

Rozpálíme si pánev. Přidáme na ni máslo/ghi a orestujeme si cibuli. Když je cibule zlatavá, tak přidáme mrkev. A nakonec přidáme řapíkatý celer.
Vše promícháme a restujeme na středním plameni ze všech stran. Když nám zelenina začíná zlátnout, tak přidáme česnek. Restujeme ještě tak 3 minuty.

Do pekáče vložíme pokrájené maso a přidáme orestovanou zeleninu. Pak přidáme pokrájená sušená rajčata a pokrájená rajčata z plechovky (nebo čerstvá bez slupky). Vše důkladně promícháme.
Ještě přidáme bobkový list, lžičku soli a tymián. 

Přiklopíme pokličkou a vložíme do rozpálené trouby. Pečeme cca 45 minut. Zelenina bude krásně měkká, maso pustí šťávu do omáčky.
Během pečení kontrolujte, zda  šťáva nevysychá. Kdyžtak maso ještě lehce podlijte vodou. Před servírováním dochuťte solí a pepřem a vyndejte bobkový list.

Recept připravila Kačí ze Smooth and cooking. http://www.smoothcooking.cz/2015/01/veprova-pecene-na-zelenine.html

Líbí se vám recept?

Produkty z receptu