1 kg vepřové pečeně
2 lžíce másla
3 cibule
4 střední mrkve
3 řapíky řapíkatého celeru
3 stroužky česneku
2 plechovky pokrájených rajčat
8 ks sušených rajčat
3 bobkové listy
3 snítky tymiánu
sůl, pepř
Nejprve si pokrájíme suroviny. Cibuli, mrkev a řapíkatý celer pokrájíme na kostičky. Cibuli také. Sušená rajčata také. Česnek si pokrájíme na mini kostičky. Maso si pokrájíme na cca 2 cm velké kostky.
Troubu si rozpálíme na 170 stupňů.
Rozpálíme si pánev. Přidáme na ni máslo/ghi a orestujeme si cibuli. Když je cibule zlatavá, tak přidáme mrkev. A nakonec přidáme řapíkatý celer.
Vše promícháme a restujeme na středním plameni ze všech stran. Když nám zelenina začíná zlátnout, tak přidáme česnek. Restujeme ještě tak 3 minuty.
Do pekáče vložíme pokrájené maso a přidáme orestovanou zeleninu. Pak přidáme pokrájená sušená rajčata a pokrájená rajčata z plechovky (nebo čerstvá bez slupky). Vše důkladně promícháme.
Ještě přidáme bobkový list, lžičku soli a tymián.
Přiklopíme pokličkou a vložíme do rozpálené trouby. Pečeme cca 45 minut. Zelenina bude krásně měkká, maso pustí šťávu do omáčky.
Během pečení kontrolujte, zda šťáva nevysychá. Kdyžtak maso ještě lehce podlijte vodou. Před servírováním dochuťte solí a pepřem a vyndejte bobkový list.
Recept připravila Kačí ze Smooth and cooking. http://www.smoothcooking.cz/2015/01/veprova-pecene-na-zelenine.html
![]() |
Cibule žlutá |
19 Kč | |
(Farma p. Procházky - IPZ) |
![]() |
Celer řapíkatý… |
69 Kč | |
(Španělské farmy) |
![]() |
Česnek český |
289 Kč | |
(České farmy) |
Známe se? Přihlašte se, adresu vám nastavíme automaticky.
Jste tu poprvé a rovnou chcete využít slev a výhod bedýnkáře? Zaregistrujte se.
(Nákup vám bude doručen na vaší adresu.)
* Na vaší adresu bohužel ještě nezavážíme vlastními chladícími vozy. Bedýnku vám i tak můžeme doručit pomocí přepravní společnosti. (Nemůžeme vám ale nabídnout chlazené produkty, které by bez patřičných přepravních podmínek nepřežily cestu – maso, mléčné výrobky…)