Zapečené fazole s uzeným

Zapečené fazole s uzeným
6 porce
45 min

INGREDIENCE:

  • 500 g červených fazolí
  • 350 g mrkve
  • 1 petržel
  • 3 střední cibule
  • trocha olivového oleje
  • 1 plechovka rajčat

 

  • sůl, pepř
  • 4 stroužky česneku
  • 2 hrsti petrželky
  • 200 g uzeného
  • vejce

 

A mám tu jedno z dalším luštěninových receptů. Jak já tohle miluji. Je to snadné, rychlé a tááák dobré. Druhů fazolí je tolik a já stále nevím, jaké jsou ty nejlepší. Jaké milujete vy? Tyto fazole jsou s rajčaty, kořenovou zeleninou a ovoněný velkou dávkou petrželky. V kombinaci se zastřeným vejcem nebo volským okem a plátky uzeného je to to pravé ořechové. Tak jdeme na to...

Postup aneb jak jsem postupovala já:

Fazole přesypeme do hrnce, zalijeme vodou a dáme vařit. Vaříme tak dlouho, až budou fazole měkké, ale pozor, ne rozvařené. Mrkev, petržel a cibuli si oloupeme a pokrájíme na hrubo. Rozpálíme si hrnec a přidáme na něj olivový olej. Ihned přidáme zeleninu a restujeme. Když je zelenina zlatavá, tak k ní přidáme přecezené fazole. Osolíme. Opepříme. Přidáme česnek. Přidáme plechovku pokrájených rajčat. Promícháme a na vrch položíme uzené. Rozpálíme si troubu na 200 stupňů a vložíme do ní hrnec na cca 20 minut. Nyní si pokrájíme petrželku. A těsně před podáváním jí zamícháme do fazolové směsi. Fazole podáváme s plátky uzeného a vejcem.

Přejeme dobrou chuť! :-) 

Připravila pro Svět bedýnek Káťa z foodblogu Smoothcooking

 

Líbí se vám recept?

Produkty z receptu