Ricottové noky s rebarborovo-jahodovou omáčkou

Ricottové noky s rebarborovo-jahodovou omáčkou
4 porce
30 min

INGREDIENCE - NA NOKY

  • 250g ricotty

  • 60g mandlové mouky

  • 70g hladké mouky

  • žloutek

  • lžička cukru

  • špetka soli

INGREDIENCE - NA OMÁČKU

  • 250g řapíku rebarbory 

  • 250g jahod

  • lžíce hnědého cukru

  • 1-2 lžíce medu 

  • vanilková pasta

 

Postup: 

Do mísy dám ricottu, přidám žloutek, cukr, sůl a mandlovou mouku a vše promíchám a poté přidám hladkou mouku a vše zpracuji v těsto. Těsto rozdělím na čtyři díly, poté z každého dílu vyválím váleček, který krájím na kousky široké zhruba 1,5cm. Z každého kousku tvaruji nok. Vodu v hrnci přivedu k varu, noky hodím do vroucí vody a vařím 1-2 minuty. Noky vyndám na tác a nechám mírně zchladit.

Rebarboru zbavím veškerých nečistot, odkrojím listy a řapíky oloupu a pokrájím na menší kousky. Jahody omyju, osuším a pokrájím na půlky či čtvrtky podle velikosti jahod. Pokrájenou rebarboru a jahody dám do rendlíku přidám cukr a vanilkovou pastu, vše přivedu k varu a vařím pár minut do změknutí rebarbory. 

Noky podávám s omáčkou z rebarbory a jahod a doporučuji nahoru přidat lžičku hustého bílého jogurtu.

 

Recept připravila Inna z food blogu Garden and Kitchen

Líbí se vám recept?

Produkty z receptu