Višňový čoko dort

Višňový čoko dort
8 porce
40 min

INGREDIENCE:

Těsto:

  • 2 lžíce kakaa
  • 100 g změklého másla
  • 100 g cukru
  • 1 vejce
  • 100 g hladké mouky
  • 1 kypřící prášek
  • 100 ml mléka

 

Ozdoba:

  • 2 hrsti vypeckovaných višní nebo třešní
  • hrst lískových ořechů
  • 50 g mléčné čokolády

 

Bublaninu v tuhle dobu dělá snad každý. Je to klasika. A každá rodina má tu nejlepší. Já nevím čím to je, ale mně se bublanina nikdy nepovede tak, jak bych sama chtěla. Prostě maminka a babička jí umí asi nejlíp. Takže tuhle misi přenechávám s radostí jim a já se vrhám na čoko variantu plnou kusů višní nebo třešní, kusy čokolády a ořechů. Je to něco jakoby na způsob brownie, ale není. Já jí peču vždy v tomto pekáčku a nandaváme ho lžící. Nejlepší je, když je lehce vlažný. Čokoláda se v něm totiž rozteče. Mňam...

Jo a takový upgreat je, když koláč ještě pokapete rozpuštěnou čokoládou a nasypete na něj kusy čerstvých višní nebo třešní.

Postup aneb jak jsem postupovala já:

Předehřejeme si troubu na 160 stupňů. Připravíme si mísu, ve které budeme zpracovávat těsto a vložíme do ní kakao. Dále máslo. Ještě cukr. Také 1 celé vejce. Také mouku. Také kypřící prášek. A nakonec mléko. A těsto zpracujeme. Vypeckujeme si třešně nebo višně. Formu si vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Já použila pekáček o rozměrech 20x15 cm. Těsto vylijeme do formy. Na vrch nasypeme třeště nebo višně. Dále kusy ořechů.  A nakonec kusy mléčné čokolády.  A je hotovo. Celou formu vložíme do předehřáté trouby. A můžeme podávat. Klidně ještě teplé.

Přejeme dobrou chuť! 

Připravila pro Svět bedýnek Káťa z foodblogu Smoothcooking

Líbí se vám recept?

Produkty z receptu