Zapečné palačinky s ricottou a malinami

Zapečné palačinky s ricottou a malinami
4 porce
30 min

Palačinky

  • 300 g hladké špaldové mouky
  • 500-550 ml mléka (použila jsem mandlové mléko)
  • 3 lžíce javorového sirupu
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 3 vejce
  • špetka soli


Náplň

  • 500 g ricotty
  • 200 g malin
  • 4 lžíce javorového sirupu
  • nastrouhaná kůra z 2 limetky

Krém

  • 2 žloutky
  • 100 ml mléka (opět jsem použila mandlové)
  • 150 g řeckého jogurtu
  • 3 lžíce javorového sirupu
  • pár kapek limetkové šťávy
  •  
  • máslo na smažení palačinek a na vymazání trouby

 

POSTUP

Palačinky
Všechny suroviny na palačinky smícháme a vyšleháme hladké těsto. Necháme cca 15 minut odpočinout.
Pánev potřeme trochou másla – jen tence, aby palačinky neplavaly v másle. Pomocí naběračky vlijeme těsto na pánev a krouživým pohybem jej rovnoměrně rozlijeme po pánvičce. Smažíme na středním stupni dozlatova z obou stran (trvá to 2-3 minutky). Já jsem si pánvičku vždy před další palačinku jen lehoučce vytřela máslem.
Palačinky odložíme bokem.

Náplň
Ricottu vyšleháme s javorovým sirupem, malinami a kůrou z limetky. Maliny jsem nerozšlehávala úplně, ale nechávala jsem kousky.

Krém
Na krém smícháme všechny suroviny a vymícháme je do hladké směsi.

Dokončení
Formu, ve které budeme palačinky zapékat, vymastíme máslem.
Jednotlivé palačinky natíráme směsí z ricotty, zarolujeme anebo je přeložíme na čtvrtiny a postupně skládáme do formy. Jakmile jsou všechny palačinky ve formě, můžeme mezi ně vložit ještě celé maliny.
Nakonec vše přelijeme krémem.
Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 30 minut.


Podáváme teplé nebo za studena (osobně mám raději palačinky nastudeno, ale záleží to jen a jen na vás).

Recept připravila Alenka z Mon Café Blog

Líbí se vám recept?

Produkty z receptu